Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πασχαλινές νόστιμες φωλίτσες

Το Πάσχα πλησιάζει και τα γιορτινά τραπέζια θα έχουν την τιμητική τους. Σήμερα θα σας παρουσιάζουμε 2 εύκολες, απλές και γρήγορες συνταγές οι οποίες θα δώσουν μια εορταστική νότα στο Πασχαλινό σας τραπέζι. Διαλέξτε μία από τις πιο κάτω συνταγές και γλυκάνετε με εύκολο τρόπο το τραπέζι σας.

Πασχαλινές φωλίτσες με ινδοκάρυδο

Υλικά (για 6-8 άτομα):
- 200 γραμμάρια ινδική καρύδα
- 600 γραμμάρια κουβερτούρα
- Αυγουλάκια από ζαχαρόπαστα ή σοκολατένια αυγουλάκια

Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα. Αφού λειώσει η σοκολάτα, την αφήνετε να κρυώσει και προσθέστε σιγά σιγά το ινδοκάρυδο. Ανακατατεύετε καλά τα δύο υλικά και στην συνέχεια με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας βάζετε σε μια λαδόκολλα κουταλιές από το μίγμα. Έπειτα, με το χέρι σας κάνετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο έτσι ώστε να γίνουν φωλίτσες. Τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και όταν παγώσουν τις γεμίζετε με τα αυγά.

Καλή σας όρεξη!


Πασχαλινές φωλίτσες με μπαστουνάκια ολικής


Υλικά (για 4-6 άτομα):
- 1 φλυτζάνι δημητριακά σε μπαστουνάκια ολικής (bran sticks)200 γραμμάρια ινδική καρύδα
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Αυγουλάκια από ζαχαρόπαστα ή σοκολατένια αυγουλάκια

Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπέν μαρί τη μαργαρίνη και την κουβερτούρα. Μόλις λιώσουν προσθέστε το γάλα και τη βανίλια. Στην συνέχεια, ρίξτε τα μπαστουνάκια ολικής μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε. Με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας βάζετε σε μια λαδόκολλα κουταλιές από το μίγμα. Έπειτα, με το χέρι σας κάνετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο έτσι ώστε να γίνουν φωλίτσες. Τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και όταν παγώσουν τις γεμίζετε με τα αυγά.

Καλή σας όρεξη!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου