Κυριακή 24 Απριλίου 2016

5 φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας


Οι ζεστές μέρες έχουν φτάσει και μαζί με αυτές ξεκίνησαν τις επισκέψεις και τα ενοχλητικά μυρμήγκια. Πέρα από τα εντομοκτόνα και άλλα χημικά τα οποία μπορείς να βρεις στην αγορά, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να τα ξεφορτωθείς μια και καλή.
Εμείς μαζέψαμε πιο κάτω 5 φυσικούς τρόπους τους οποίους μπορείς να δοκιμάσεις αμέσως.

Δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα από αυτούς και να βάλεις μπρος το σχέδιο για την εξόντωση των μυρμηγκιών!
Καλή επιτυχία!


1. Κανέλα
Η κανέλα είναι από τα μπαχαρικά τα οποία δεν είναι φίλοι με τα μυρμήγκια. Ρίξτε λίγη κανέλα στα ανοίγματα και τις ρωγμές από τις οποίες έρχονται οι ενοχλητικοί επισκέπτες και θα ξεμπερδέψετε αμέσως.
 2. Λεμόνι
Ο χυμός λεμονιού εμποδίζει τις ανιχνευτικές ικανότητες των μυρμηγκιών με αποτέλεσμα να είναι ένας βασικός τους εχθρός. Ψεκάστε τα ανοίγματα και τις ρωγμές με χυμό λεμόνι και τα μυρμήγκια θα φύγουν μακριά.

3. Μέντα
Εκτός από το ωραίο άρωμα που θα αφήσει η μέντα αν την χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, μπορεί να διώξει και τα μυρμήγκια.

4. Ξύδι και νερό
Ανακατέψτε σε ένα μπολ νερό και λευκό ξύδι σε ίσες ποσότητες και ψεκάστε τα ανοίγματα και τις ρωγμές τα οποία χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια να να σας κάνουν επίσκεψη. Η έντονη μυρωδιά θα τα απωθήσει και θα τα κρατήσει μακριά.

5. Σαπούνι
Το υγρό πιάτων που χρησιμοποιείται καθημερινά είναι πολύ βλαβερό για τα μυρμήγκια γιατί τους προκαλεί αφυδάτωση. Έτσι, μπορείτε να διαλύσετε λίγο υγρό των πιάτων σε νερό και να ψεκάσετε τα ανοίγματα και τις ρωγμές από τα οποία έρχονται τα μυρμήγκια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου