Ψάχνοντας για να βρούμε μια εύκολη συνταγή με την οποία θα φτιάξουμε και φέτος τα μελομακάρονα πήρα στα χέρια μου το βιβλίο συνταγών της μαμάς μου. Το άνοιξα και το μάτι μου έπεσε στην συνταγή για μελομακάρονα της θείας Ζηνοβίας. Τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο λόγω του ότι εκτός από εύκολα και γρήγορα είναι υπέροχα και λιώνουν στο στόμα! Φτιάξτε την πιο κάτω συνταγή και θα μας θυμηθείτε.
Τι θα χρειαστείτε: (30-35 μελομακάρονα)
- 1 1/2 ποτήρι φυτικό βούτυρο
- 1 1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κιλό φαρίνα
- 3 κ. γλ. μπέικεν πάουτερ
- Μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο κοπανισμένο
- Αμύγδαλα κοπανισμένα με κανέλα
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/1/2 ποτήρι νερό
- 2 κ. γλ. μέλι
- Λίγο λεμόνι
Οδηγίες:
Αρχικά φτιάξτε το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα σας.
Βράστε το νερό, το ζάχαρη και το μέλι και τα ανακατώστε καλά. Μόλις βράσει το μείγμα τοποθετήστε το λεμόνι, ανακατέψτε τα όλα πολύ καλά για 2 λεπτά και κατεβάστε το από την φωτιά για να κρυώσει.
Όταν τελειώσετε με το σιρόπι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε σε αυτό το φυστικέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού τα ανακατώσετε πολύ καλά προσθέστε την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Στην συνέχεια, προσθέστε το μπέικεν πάουτερ και σιγά σιγά την φαρίνα. Προσοχή, η ζύμη σας μπορεί να μην σηκώνει ολόκληρο το κιλό φαρίνα για αυτό να την ρίχνετε λίγη λίγη και ανακατώνετε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας. Όταν φτιάξετε την ζύμη σας, κόβετε μικρά μικρά κομματάκια και πλάθεται σε σχήμα οβάλ. Το μυστικό είναι ότι πριν τα τοποθετήσετε στο φούρνο με την βοήθεια ενός τρίφτη, τρίβετε λίγο το μελομακάρονο πάνω σε αυτό.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα βγάζετε από τον φούρνο, τα αφήνετε 5-10 λεπτά και τα βάζετε μέσα στο κρύο σιρόπι το οποίο φτιάξατε.
Τέλος ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα σας.
Καλή σας όρεξη!
- 1 1/2 ποτήρι φυτικό βούτυρο
- 1 1/2 ποτήρι φυστικέλαιο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κιλό φαρίνα
- 3 κ. γλ. μπέικεν πάουτερ
- Μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο κοπανισμένο
- Αμύγδαλα κοπανισμένα με κανέλα
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1/1/2 ποτήρι νερό
- 2 κ. γλ. μέλι
- Λίγο λεμόνι
Οδηγίες:
Αρχικά φτιάξτε το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα σας.
Όταν τελειώσετε με το σιρόπι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε σε αυτό το φυστικέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού τα ανακατώσετε πολύ καλά προσθέστε την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Στην συνέχεια, προσθέστε το μπέικεν πάουτερ και σιγά σιγά την φαρίνα. Προσοχή, η ζύμη σας μπορεί να μην σηκώνει ολόκληρο το κιλό φαρίνα για αυτό να την ρίχνετε λίγη λίγη και ανακατώνετε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας. Όταν φτιάξετε την ζύμη σας, κόβετε μικρά μικρά κομματάκια και πλάθεται σε σχήμα οβάλ. Το μυστικό είναι ότι πριν τα τοποθετήσετε στο φούρνο με την βοήθεια ενός τρίφτη, τρίβετε λίγο το μελομακάρονο πάνω σε αυτό.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου