Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η πανεύκολη και νόστιμη κρεατόπιτα της Γιώτας

Χθες βρέθηκα σε ένα τραπέζι και δοκίμασα από μπουφέ ένα κομμάτι κρεατόπιτα. Μόλις έφαγα την πρώτη μπουκιά κατάλαβα πόσο υπέροχη ήταν. Εννοείτε ότι δεν σταμάτησα μόνο στο πρώτο κομμάτι. Αμέσως ρώτησα ποιος έφτιαξε αυτή την υπέροχη κρεατόπιτα και μου είπαν η κυρία Γιώτα. Πλησίασα την κυρία Γιώτα και την ρώτησα αν μπορώ να έχω την συνταγή της. Η απάντηση της ήταν θετική και σχόλιο της ήταν ότι είναι τόσο εύκολη και απλή που μπορούν όλοι να φτιάξουν. Την έγραψα λοιπόν και την μοιράζομαι μαζί σας.

Καλή επιτυχία!

Τι θα χρειαστείτε:
- 1 κουτί φύλλο σφολιάτας (να έχει 2 κομμάτια μέσα)
- 1 κιλό καθαρό χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι
- Μπαχαρικά (κανέλα, αρτύματα, δυόσμο κτλ)
Για την μπεσαμέλ:
- 3 ποτήρια γάλα
- 3 κουταλιές αλεύρι
- Χαλούμι
- Τυρί
- 1 Αυγό
- 3-4 κουταλιές λάδι
- Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και το αλεύρι και ανακατώνουμε μέχρι να καβουρδιστεί. Σηκώνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε σε αυτή το γάλα και το αυγό. Τα ανακατώνουμε καλά και τοποθετούμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά. Αμέσως μετά βάζουμε το τριμμένο τυρί και χαλούμι και λίγο μοσχοκάρυδο. Τα ανακατώνουμε όλα μέχρι να δέσουν.
Παράλληλα βάζουμε σε ένα τηγάνι τον κιμά και τον αφήνουμε μέχρι να πιάσει χρώμα. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ανακατώνουμε μαζί με τον κιμά. Μόλις ετοιμαστεί και ο κιμάς και η μπεσαμέλ τα ενώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα σε αυτό το ένα από τα δυο κομμάτια σφολιάτας. Από πάνω τοποθετούμε την κρέμα που φτιάξαμε και το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Χαράσσουμε την κρεατόπιτα μας με ένα μαχαίρι και αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε και λίγο σουσάμι.
Την ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Καλής σας όρεξη!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου