Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τι μπορείτε να κάνετε με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού

Οι κρύες νύχτες του φθινοπώρου έχουν κάνει την εμφάνιση τους και τα ζεστά ροφήματα έχουν την τιμητική τους. Ένα από αυτά είναι το τσάι. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τι μπορείτε να κάνετε με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Ναι καλά διαβάσετε, μπορείτε να τα ανακυκλώσετε. Ρίξτε μια ματιά πιο κάτω και θα μείνετε έκπληκτοι με το τι μπορείτε να κάνετε.


Ξαναφτιάξτε τσάι:
Ένα φακελάκι τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 3 φορές.

Εξαλείψτε τους μαύρους κύκλους:
Κλείστε τα μάτια σας και βάλτε τα υγρά φακελάκια πάνω στα βλέφαρα σας για 5-15 λεπτά. Τα ενεργά συστατικά του τσαγιού θα εξαλείψουν τους μαύρους κύκλους και συσφίξουν τα κάτω βλέφαρα.

Αρωματικό για το συρτάρι σας:
Πάρτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια που έχουν στεγνώσει και ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου. Βάλτε τα σε ένα σακουλάκι και τοποθετήστε τα στο συρτάρι σας.

Καθαρίστε τα τζάμια σας:
Χρησιμοποιήστε το κρύο τσάι για να καθαρίσετε τα τζάμια σας. Μετά από αυτό τον καθαρισμό τα τζάμια σας θα λάμπουν. Εκτός από τα τζάμια σας μπορείτε να καθαρίσετε και τους καθρέφτες και τα πλακάκια σας.

Απαλύνετε τον πόνο από τα τσιμπήματα των εντόμων:
Χρησιμοποιήστε το κρύο τσάι βάζοντας το πάνω στο τσίμπημα από έντομο. Η τανίνη θα το εξουδετερώσει.

Ποτίστε τις γλάστρες σας:
Αδειάστε τα φακελάκια του τσαγιού στις γλάστρες σας. Το τσάι θα βοηθήσει τα φυτά σας να συγκρατούν περισσότερο την υγρασία και έτσι θα χρειάζονται λιγότερο πότισμα.

Καταπολεμήστε τις οσμές του ψυγείου:
Βάλτε το χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού σε ένα μπολ μέσα στο ψυγείο και οι οσμές θα απορροφηθούν.

Σύμμαχος ομορφιάς:
Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με λίγο αραιό τσάι από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια. Το τσάι θα κλείσει τους πόρους μετά από τον καθαρισμό, θα συσφίξει το δέρμα και θα καταπολεμήσει την χαλάρωση. Ακόμη, λόγων των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του μπορεί να καταπολεμήσει και την ακμή.



Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου