Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Εύκολα και γρήγορα νηστίσιμα γλυκά

Η περίοδος των νηστειών έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες για αυτό και εμείς μαζέψαμε πιο κάτω μερικά εύκολα, απλά και γρήγορα νηστίσιμα γλυκά. Διαλέξτε μια από τις πιο κάτω συνταγές και απολαύσετε την νηστεία χωρίς να αντισταθείτε στους γλυκούς πειρασμούς.

Καλή σας επιτυχία!


Υλικά:
- 5 κουταλιές κακάο
- 2 ποτήρια νερό
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα (125 γρ.)
- 1 πακέτο διπλό φρυγανιές
- 1 νηστίσιμη κρέμα γάλακτος (500γρ.)
- 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 σακουλάκι τρούφα υγείας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Στην συνέχεια, βάζουμε το κακάο, το νερό και την ζάχαρη στη φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Βουτάμε μια μια τις φρυγανιές στο μείγμα αυτό και τοποθετούμε τις μισές στην βάση ενός ταψιού. Πάνω από τις φρυγανιές βάζουμε την μισή κρέμα που έχουμε στο ψυγείο και πάνω από την κρέμα ακόμα μια στρώση φρυγανιών αφού τις έχουμε περάσει από το κακάο. Τέλος, πάνω από την δεύτερη στρώση φρυγανιών τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο περίπου 4-5 ώρες για να παγώσει. 
Πριν κόψουμε την κρέμα για να την σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω από την κρέμα τρούφα και ζάχαρη άχνη.
 --------------------------------------------------------------

Υλικά:
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
- 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
- 4-5 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ. μέλι
- 400-450 γρ. καρυδόψυχα
Για τη σος σοκολάτας:
128 γρ. κακάο
1 ποτήρι νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι μαζί με το χυμό πορτοκάλι και το λιώνουμε σε υψηλή θερμοκρασία. Στην συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα του μελιού τη ζάχαρη, το κονιάκ, την καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη, τα κανελογαρύφαλλα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Όταν το μείγμα γίνει ένας χυλός αραιός τότε το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά.
Καθώς ψήνετε το γλυκό μας, φτιάχνουμε την σος σοκολάτας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην σβολιάσει. Όταν βράσει και δέσει η σος μας, την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το γλυκό μας το καλύπτουμε με σος σοκολάτας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου