Εάν είστε λάτρεις του εύκολου και γρήγορου φαγητού αλλά ακολουθείτε πάντα μια υγιεινή διατροφή τότε βρίσκεται στο σωστό άρθρο. Σήμερα θα φτιάξουμε σολωμό με μέλι και μουστάρδα εύκολα και γρήγορα. Ρίξτε μια ματιά στα υλικά και στην διαδικασία για να δείτε πόσο εύκολο και υγιεινό πιάτο είναι.
Καλή όρεξη!
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 κομμάτια σολωμού
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα, το αλάτι, το πιπέρι και την μια κουταλιά από το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω στο σολωμό και τον τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
Εάν θέλετε κάτι πιο γρήγορο τότε μπορείτε να μην ζεστάνετε το μείγμα, να το ανακατέψετε σε ένα μπολ, να το αλείψετε πάνω στο σολωμό και να το τοποθετήσετε στο προθερμασμένο σας φούρνο για 10 λεπτά.
Πηγή
Καλή όρεξη!
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 κομμάτια σολωμού
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα, το αλάτι, το πιπέρι και την μια κουταλιά από το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω στο σολωμό και τον τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά.
Εάν θέλετε κάτι πιο γρήγορο τότε μπορείτε να μην ζεστάνετε το μείγμα, να το ανακατέψετε σε ένα μπολ, να το αλείψετε πάνω στο σολωμό και να το τοποθετήσετε στο προθερμασμένο σας φούρνο για 10 λεπτά.
Πηγή
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου