Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Εύκολα και γρήγορα pancakes χωρίς αυγά

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και λόγω του ότι όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο το πρωί θέλουμε να φτιάξουμε ένα διαφορετικό πρωινό. Σήμερα βρήκαμε για σας μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε pancakes.

Αν σκεφτήκατε ότι δεν έχετε αυγά, τα οποία είναι ένα από τα βασικά υλικά, εμείς φροντίσαμε να σας βρούμε μία συνταγή που μπορείτε να την κάνετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε λόγω το ότι αυτά τα υλικά υπάρχουν πάντα στο σπίτι. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά (για έξι pancakes):
- 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανιλια extract
- 1/4 κ.γ. κανέλλα
- 2 κ.γ. μπεικιν παουτερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. λάδι
- 2κ.σ. βούτυρο

Οδηγίες:
Βάλτε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήστε το μέχρι να λιώσει. Προσθέστε στο γάλα όλα τα υγρά υλικά συμπεριλαμβανομένου και του λιωμένου βούτυρου. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφού πρώτα να τα ανακατέψετε μαζί.
Ανάψτε το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά και μόλις είναι έτοιμο ξεκινήστε να τοποθετείτε με τη βοήθεια μιας κουτάλας μία-μία κουταλιά από το μείγμα σας.
Μόλις το pancake σας αλλάξει χρώμα τότε γύρισε το από την άλλη πλευρά. Δεν χρειάζεται πολλή ώρα.
Τα pancakes σας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με το αγαπημένο σας σιρόπι ή χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα. Μπορείς να προσθέσεις αυτά μαύρη λιωμένη σοκολάτα.
Μία άλλη εναλλακτική που μπορείτε να κάνετε είναι μέσα στη ζύμη πως προσθέσετε μπανάνα σοκολάτα ή ότι άλλο επιθυμείτε.
Καλή σας όρεξη!



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου