Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα σοκολατένιο πειρασμό που δεν θα σας κατακλύζουν οι τύψεις όταν τον απολαμβάνετε λόγω του ότι δεν υπάρχει ζάχαρη. Πάρτε κόλλα και χαρτί για να γράψετε τι υλικά θα χρειαστείτε να αγοράσετε από την υπεραγορά για να φτιάξετε από το υπέροχο σουφλέ σοκολάτας.
Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
- 200γρ. κουβερτούρα με 85% περιεκτικότητα σε κακάο
- 120γρ. βούτυρο (εναλλακτικά λάδι καρύδας
- 60ml γάλα καρύδας (αν βέβαια δεν είστε φίλοι της καρύδας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κανονικό φρέσκο γάλα)
- 20γρ. στέβια σε σκόνη
- 30γρ. κορν φλάουρ
- 30γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 ολόκληρα αυγά
- 1 κρόκο αυγού
Οδηγίες:
Αρχικά βάζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι για να βράσει και το αφήνετε εκεί μέχρι να το χρειαστείτε. Στην συνέχεια λιώνετε την κουβερτούρα και τον βούτυρο σε μπεν μαρί . Όταν λιώσει η σοκολάτα χτυπήστε σε ένα μίξερ τα αυγά με την στέβια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίξτε το γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε με γρήγορες κινήσεις.
Τέλος βουτυρώστε τα φορμάκια σας και μοιράστε το μείγμα σε αυτά. Ψήνετε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
Το σουφλέ σας θα είναι έτοιμο όταν η επιφάνεια του ετοιμάσει μια κρούστα. Αν το αφήσετε περισσότερο θα χάσει την υγρασία από το εσωτερικό του.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου